2013. július 13., szombat

Hakuouki

Történet
Yukimura Chizuru ( a nézők leendő agybajának forrása... szerintem) apja orvosként dolgozik és el hívták otthonról, levelekben tartják a kapcsolatot ám egy idő után a lány nem kap egy levelet sem. Így össze pakol és el indul a hosszú útra megkeresni apját. végül elér Kyoto városába ahonnan apja utolsó leveleit kapta, illetve ott akar megkeresni egy orvost aki lehet, hogy tudja merre van az apja. Ám este az utcákon ragad. Ekkor megjelenik két roushi(gazdátlan szamurájok) akik el akarják venni a kardját, de nem adja hisz családi ereklye. Ekkor újabb alakok tűnnek fel. Egyenruhás férfiak akiknek a haja fehér, a szemük pedig vörösen izzik. Chizuru épp hogy el tud futni , de úgy tűnik mindenek vége, mikor hirtelen 3 férfi megmenti az életét. A Shinsengumi három híres tagja Hijikata Toshizou , Okita Souji, és Saitou Hajime. Chizurut azonnal elbűvöli Hijikata. Okita azt akarja , hogy végezzenek a lánnyal , de a másik férfi nem hagyja és elviszik a főhadiszállásra. Chizurut először fiúnak hiszik és ténylegesen végeznének vele de miután tisztázz mindent el mondja apját keresi. Míly véletlen a lány apja ott dolgozott náluk egy ideig de aztán hirtelen eltünt és azóta ők is keresik a férfit. Ezek után egyességet kötnek miszerint Chizuru hallgat arról amit látott azon az éjjel cserébe velük maradhat és segítenek neki az apját megkeresni. Ugy tünt minden békés lesz de hirtelen a Shinsengumi szállását elkezdték megszállni a démonok is....

Szereplők:
Yukimura Chizuru
Seiyuu: Houko Kuwashima
A történet főszereplője. Chizuru egy szorgos, vidám lány aki mindig segíteni akar, bár  az anime egyik legidegesítőbb szereplője is, a maga tehetetlen "valaki segítsen rajtam mert cuki vagyok" beütésével.




Hijikata Toshizou
Seiyuu: Shinichiro Miki
A Shinsengumi egyik kapitánya. Ő az aki megmentette Chizuru életét a kivégzéstől. Mogorva , csendes alak. Ha épp nem Okita idegesíti szabad idejében viszont haikukat ír. Komolyan veszi Chizuru védelmezését ami később gyengéd érzéseket táplál benne a lány iránt. ( Érdekesség: a Shinsengumi egy létező szervezett volt mikor Japán idézőjelesen ketté szakadt. A Shinsengumi tagjai közül Hijikataról maradt fent sok anyag , hogy hogyan is nézett ki és hogyan is vislekedett így sok animében és mangában eléggé egyformán ábrázolják.)
Okita Souji
Seiyuu: Showtaro Morikubo
Egy újabb híres kapitánya a Shinsenguminak. Okita igen vidám mondhatni már pajkos. Szeret Hijikataval szembeszállni, illetve Chizurut amennyire lehet zavarba hozni. Egyedüli gyenge pontja Kondou-san a Shinsengumi vezetője, mivel a férfi gyerekként befogadta Okitat és a fiú mint apját úgy tiszteli a férfit. Kiválóan bánik a karddal emellett, de később kiderül róla egyesmás...
Saitou Hajime
Seiyuu: Kousuke Toriumi
Saitou akárcsak Hijikata csendes, mogorva és Okita viccelődésének tárgya. Tiszteli Hijikatat, néha talán már túlságosan is...Ám a mogorva külső mögött egy nagyon szégyenlős, félénk lélek bújik meg aki rajong a kardokért.

Toudou Heisuke
Seiyuu: Hiroyuki Yoshino
A legfiatalabb tagja a társaságnak. Vidám, kedves fiú aki szintén könnyen zavarba jön. Két jó barátja Harada és Shinpachi. Barátaival szinte mindig együtt látni , vacsoráknál pedig mindig verseny van a legjobb falatokért.
Harada Sannosuke
Seiyuu: Koji Yusa
Harada mondhatni a rangidős. Érett gondolkodású, figyelmes férfi. Legjobb barátja Shinpachi . Szeret inni. Különlegessége, hogy a többiekkel ellentétben nem karddal harcol hanem dárdával.
Kazama Chikage
Seiyuu: Kenjiro Tsuda
Kazama egy oni. Az onik tiszta vérű démonok. A férfi két társával azon fáradozik , hogy el rabolják Chizurut egy bizonyos ok miatt. Kazama csendes, érett gondolkodású férfi. Csodálja de le is nézi az embereket. Csodálja mert milyen szépségeket képessek készíteni de le is nézni őket mert egyszerre egymást mészárolják le ostobaságok miatt, és próbálja ezt elmagyarázni a lánynak, így próbálva magához csábítani.

Kritika/Infók
A sztori a 19. században játszódik Japánban mikor az Amerikaiak el kezdenek beszivárogni az
országba. Az anime pedig vissza is adja ez a hangulatot. A karakterek néhány kivételével igen élvezhetőek, szóval biztos lesz legalább egy kedvence mindenkinek. Az aláfestő zenék nagyon jók, jól illenek a jelenetekhez. Az egyedüli probléma az animék ténylegesen a karakterek. Nem a rajzolással van baj, a grafika nagyon is szép nem azzal van a baj hanem maga a karakter. Néhány karakternek a jelleme , gondolkodás módja eléggé idegesítő mondhatni fölháborító, pedig azért vannak ott, hogy a megcélzott női közönség tagjai bele éljék magukat a történetbe.


Ime egy kisebb fesztivál részlet. Itt néhány karakternek a szinkronhangja összegyűlt a női közönség szórakoztatására.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése