2013. június 15., szombat

High School DxD




 A TÖRTÉNET 


Hyoudou Issei egy átlagos középiskolás aki másodéves. Hihetetlenül perverz és állandóan fantáziál különféle dolgokról. Egészen nyugodt és átlagos életet él, amíg egyszer randira nem hívja  egy lány Amano Yuma. A randi teljesen átlagosan megy egy bizonyos pontig, amíg ki nem derül, hogy a lány egy bukott angyal (fallen angel) aki csak meg akarja ölni a mi drága és perverz Isse-kununkat ami sikerül is neki. Másnap Issei otthon ébred fel, mintha csak egy álom lett volna, azonban észreveszi elég hamar, hogy Rias Gremory -aki harmadikos diáklány az iskolájában- mellette fekszik meztelenül. Rias közli vele, hogy ő egy ördög és az előző nap eseményei mind valósak voltak, Issei halott, de ördögként visszahozta az élők közé, mint az ő szolgája.

SZEREPLŐK



            Hyoudou Issei
        Hyoudou Issei: Történetünk főhőse. Perverz és elég sűrűn fantáziál lányokról. Ennek ellenére keményen dolgozó és szorgos, főleg ha van elég motivációja. Az első barátnője sajnos megöli, de Rias ördögként éleszti újra, mint saját szolgája és csatlakozik az iskola Okkult klubjába, ami csak ördögökből áll, amiről persze senki nem tud. A rangja gyalog lesz, ám ő különleges, ugyanis ahhoz, hogy Rias vissza tudja hozni, 8 bábut kellett elhasználnia, ezáltal megvan hozzá minden potenciálja, hogy erősebb legyen az átlag gyalogoknál. Bal karjára egy Sacred geart tud aktiválni, amit "Boosted Gear"-nek neveznek. Később kiderül, hogy ez 10 másodpercenként képes használója erejét megduplázni felső korlát nélkül. Természetesen az más kérdés, hogy ezt az erőt el tudja-e viselni a használója teste. Éjjel-nappal keményen dolgozik, hogy megfeleljen mesterének, Rias elvárásainak. Nagy álma, hogy erősebbé váljon és egy háremet tudjon magáénak.
                                                                                         


                                                                                                                           Rias Gremory

       Rias Gremory: A női főhőse a történetnek. Harmadikos diák ugyanabban az iskolában, mint Issei és az iskola bálványa. Az egyik legrangosabb család lánya, a Gremory kláné. Rögtön miután feltámasztotta Issei-t, érdeklődni kezd iránta, eleinte kifejezetten a benne lévő potencia miatt. A rangja király. Hihetetlen nagy becsben tartja a szolgáit.




        
              



     

                 Asia Argento

    Asia Argento: Egy apáca, akivel Issei a városban találkozott. Egy nagyon kedves lány, aki birtokában van a "Twilight Healing" Sacred gearnek, ami gyógyításra képes. Bármilyen lényt képes meggyógyítani. Eleinte egy angyal szolgálatában állt, de végül ördöggé éledt újjá Rias szolgálata alatt és Issei osztályába került és a fiú házába költözött Rias javaslatára. Az ő rangja a Futó.

                                                                                                                            Himejima Akeno
 


              Himejima Akeno: Aki a "Villámok Papnője"-ként is ismert. Elnökhelyettes az Okkult klubban. Gyönyörű külseje van és kissé fura egyénisége, amitől Issei eleinte félt is, harc közben gyakran jönnek ugyanis elő szadista hajlamai. Rangja királynő. Minden alatta lévő evil piece képességét tudja használni.








           Tojo Koneko

        Tojo Koneko: Első éves diáklány Issei iskolájában, szintén Rias     szolgája. Termete ellenére ő egy bástya, vagyis nagyon szívós fizikailag. Általában csöndes és csak ritkán mutat érzelmeket. Akkor viszont különösen, mikor Issei-t valami perverzségen kapja.


                                                                                                                               Kiba Yuto

      Kiba Yuto: Egy kedves és gyengéd kardforgató, aki szintén Rias szolgája, mint huszár. Hihetetlen gyorsasággal rendelkezik. Issei barátjának vallja magát, de majdnem teljesen az ellentéte a fiúnak. Nagyon jóképű, jó sportoló, intelligens és nagyon népszerű az iskola lányai között. A múltja miatt ki nem állhatja a szent kardokat. Sacred gearjének segítségével képes az akaraterejével fegyvert











                                    Sakk rendszer (Evil Piece)

Nem, nem a hagyományos sakkról van szó, de némi köze van hozzá. Ez egy rendszer, ami az ördögöknél használatos. A "játék" elemei:

  • Király: Ő a vezér, a legerősebb bábu és mindenki köteles a parancsainak engedelmeskedni.
  • Királynő: A király után a második legerősebb darab, általában erős mágiát használ (akár 9 gyalog erejét is birtokolhatja).
  • Bástya: Hihetetlen fizikai ereje van és hatalmas védelme (5 gyaloggal ér fel az ereje).
  • Huszár: Nagyon gyorsan képesek mozogni és villámszerűen csapnak le áldozataikra, általában kardokkal harcolnak (harcban 3 gyaloggal ér fel).
  • Futó: Képes más bábukat felerősíteni, illetve gyógyítani (3 gyaloggal ér fel).
  • Gyalog: A leggyengébb játékos, de képes kellő képzéssel felvenni más bábuk képességeit, jellemzőit.

  • Rating game: Egy olyan stratégiai harc, ami felnőtt ördögök között zajlik. Ha a királyt legyőzték vagy visszavonul, akkor az ellenfél győz.

  • Sacred gear: Olyan fegyverek vagy tárgyak, amiket az eredeti Isten teremtett. Néhányan ezeket már birtokolva születnek meg, még ha nem is tudnak róla. Csak emberek vagy fél-emberek képesek ezzel születni. Ha a Sacred geart eltávolítják a tulajdonosból, az illető meghal.

  • Az ördögök rendszere: 3 rangfokozata van. Alacsony, közép és magas rangúak. A Gremory család a magasabbak közé tartozik, ráadásul azok közül is előkelő helyen. Minden ördög eleinte természetesen alacsony rangon kezd, de sokszor le is nézik őket ezért. Minden közép- vagy magasabb szintű ördög több szolgát tud maga alá rendelni, akik "Evil piece"-é válnak.

KRITIKA


Az anime története egész jó panaszunk nem lehet rá, izgalmas eseménydús és sohasem lapos. Megvan benne minden, ami egy jó ecchi- shounen- démonos- mágiás- animéhez kell. A karakterek szerethetőek és meg is ismerjük őket egyre jobban és egyre jobban meg tudjuk őket szeretni. Akció és érzelemdús, de nem azon a csöpögős majd elfolyok a székben én is fajta, hanem az a módjával csöpögős. Van eleje és "vége" is, ugyebár ha minden jól megy folytatják egy következő évaddal. Negatívumot nem tudok fölhozni még a karaktereknél sem: Kezdett elegem lenni a félős és szégyenlős fiú főhősökből, akik akkor sem vennék észre a lehetőséget ha a fülükbe ordítanák. Végre egy igazi tökös fiatalember! Bőven kihasználja az alkalmat, ha adódik lehetősége, de igyekszik úriemberhez méltóan viselkedni. Jó lenne több ilyet látni... Igen, Issei-re gondolok. A karakterfejlődés pedig nagyon jelentős, különösen Issei-nél és Rias-nál. Issei eleinte csak egy átlagember, majd hirtelen erőre tesz szert, de az nagyon kevés bármilyen komoly dologra is, ám hála a társai támogatásának és saját kitartásának sikerül egyre-erősebbé válnia. Tetszik az elszántsága is, kevés másik anime hősnek van ekkora motivációja és akaratereje, mint neki és ezt a sorozat remekül mutatja be. A többi karakterre sincs panasz, mindenki tökéletesen illeszkedik a történetbe és imádnivalóak.


          A grafika nem csúcstechnológia, de teljes mértében jó. Az opening és az endig nagyon jók. A szinkronok na igen a szinkronok... el kell mondjam, hogy egy animében sem hallottam még tökéletes szinkronról, egész addig amíg meg nem hallottam a karaktereinket megszólalni. Hihetetlenül jók, passzol mindegyikhez. 

      Az élményfaktor: Amint ahogy kiderülhetett az olvasottakból az első rész első percétől izgalmas egészen az utolsó rész utolsó másodpercéig ahol aztán elkezded keresni a következő évadot a specialokat ova-kat és minden egyéb hozzáfűzhető dolgot.  



Egy kis kedvcsináló.

Hír: Idén július 7-én kezdődik a High School DxD 2. évada. 



Trailer: 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése