2013. június 3., hétfő

Date a Live

 
 A tavaszi szezon egyik animéje ami jelenleg is fut .  A jövőben játszódik ahol egy úgynevezett "térrengés" megrázta a bolygót és Eurázsia központja elpusztult. Közel 150 millió ember esett ennek halálos áldozatául. ( Ez a rész 30 évvel a történet előtt volt).
Azóta kisebb térrengések rázzák meg a világot rendszertelenül.
A térrengések okozója a Lélek-nek nevezett lények akik a semmiből jönnek a földre nagy pusztítást hagyva maguk körül. Minden Lélek lány (eddig legalább is azok voltak).



Shido Itsuka
Shido Itsuka: Ő a mi főszereplőnk aki egy átlagos középiskolásnak látszik, de korántsem az. Csak ő képes megállítani a lelkeket azáltal, hogy megcsókolja őket, ami csak akkor működik, ha a Lélek beleszeretett. Jellem: A szokásos félénk srác aki fél a lányoktól, de felvállalja ezt a "munkát".
Kotori Itsuka
Kotori Itsuka: A főszereplőnek az elsőre aranyos kishúga aki szereti a bátyját. De eközben ő annak a szervezetnek a Kapitánya ami el akarja zárni a Lelkek erejét.
















A többi szereplőről nem írok nézzétek a sorozatot! 



TÖRTÉNET


Shido egyik nap elmegy az iskolába de a reggelinél megígérteti vele a húga, hogy Luxus gyerekmenüt szeretne enni ebédre. Természetesen belemegy a mi drága "Onii-chan"-unk. Amikor eljön az ebéd idő egy térrengés rázza meg a várost. Shido beméri a húga telefonját ami pont az étteremnél van. Nem az óvóhelyre megy hanem rohan az étteremhez Kotori-hoz. De útközben pont egy térrengés kapja el, amiből megjelenik a Hercegnőnek nevezett Lélek, aki azt hiszi, hogy Shido barátunk meg akarja ölni. Ekkor megjelenik az A.L.Á. osztaga akik harcolnak a Hercegnővel. Kotori kimenekíti a helyszínről Shido-t majd elmeséli neki, hogy miként mennek a dolgok.....




KRITIKA 


 A történetünk alapjai nagyon jók. A megvalósítás már más tészta... Nem azt kapjuk amit várunk, nem egy akciódús animét, hanem egy romantikus-ecchi-t némi lövöldözéssel és vagdalózással. A poénok benne jól meg vannak csinálva de egysíkú, mindig ugyan az a poén maximum kissé más szavakkal más helyszínen. A főszereplőnk egy szerencsétlen balfa** de sikerül neki minden. (Hányszor is láttuk már?) A mellék szereplőkre különösebb hangsúlyt nem fektet az anime látjuk őket, de nem törődünk velük különösebben. Többet nagyon nem lehet írni mivel még nincs befejzve.




          Saját vélemény


Nekem kifejezetten tetszik az anime. Kikapcsolódásnak tökéletes aki viszont egy komolyabb lélegzetvételű animét akar az ezt felejtse el. Hiába egysíkúak a poénok ütnek néha nagyot is. Az  opening és az ending nagyon tetszik a rajzolás is hű a 2012-2013-as évekhez. Azt javaslom nézd meg! Társaságnak haverok vagy barátnő, ha viszont egyedül nézed egy sör cigi és rágcsa.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése